Dagens middag blev idag kalops, här älskar vi husmanskost. Detta receptet är efter Per Morberg så det finns enkelt att hitta över nätet, men lägger även upp receptet här. 

4-6 portioner

800 g grytbitar av nötkött
2 gula eller röda lökar
3 morötter
3 msk smör
5 dl köttbuljong 
10 kryddpepparkorn 
2 lagerblad 
Ljust redningsmjöl 
Salt och vitpeppar
Servering: kokt eller mjölig potatis, tips - kan vara gott med inlagda rödbetor.

Gör såhär:

Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dem väl i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en stekgryta och tillsätt lök och morötter. Häll i buljongen, låt koka upp och skumma. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt grytan koka i 1  timme och en halvtimme. Vispa ner lite redningsmjöl i kalopsen och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Smaklig måltid! 

(null)

(null)